Nio dagar i Johans stuga!

Första kvällen i stugan gick vi till lillstranden och tog ett kvällsbad. Jag blåste även upp min SUPbräda så vi testade den. Så nöjd! Efter att vi torkat lite i kvällssolen gick vi tillbaka till stugan och hämtade varmare kläder och fiskeprylar för att sedan fiska. Jag fick första gäddan, sedan fick Johan en också. Nero blir så nyfiken när vi får fisk så det är svårt att veta hur vi ens ska få in fisken. Slutade med att vi inte kunde hålla undan honom och på fredagen märkte vi att han skadat underläppen, förmodligen från gälarna på gäddan han bet i. Sjön var spegelblank när vi gick tillbaka och det var så fint!

På tisdagen började vi dagen med att gå till storstranden där vi tog ett morgondopp och solade en stund. Sedan tog vi det lugnt vid stugan i solen och efter lunch rodde vi ut med båten för att sola ute på vattnet där det fläktade lite mer. Lyssnade på lite musik, fikade och tog det så lugnt man kan. Efter det tog vi Nero på en prommis till ett kalhygge där vi hittade blåbär och hjortron, men plockade inget då vi var ute för att gå mest. När vi gick vidare mot skogen stötte vi på en vit jättefin ren helt plötsligt som vi tyvärr blev rädda för så den började springa. Hade varit coolt om vi fick en bild på den! Efter vi ätit middag tog vi kanoten på en premiärtur till lillstranden och satt där och myste i kvällssolen. Perfekt dag!

På onsdagen började vi dagen med frukost för att sedan ta oss en tur till storstranden. Jag tog SUPbrädan och Nero åkte i kanoten med Johan. Vi solade, badade och kastade macka på stranden innan vi åkte tillbaka. Sjön var blank hela dagen och jättefin. När vi kom tillbaka från den turen testade J att suppa och jag testade göra yoga på den, gick över förväntan och trillade inte i, haha! Mot kvällen tog vi en prommis till stranden och på vägen tillbaka plockade vi hjortron och blåbär till kvällsfika och frukost. På kvällen tog vi även ut båten en bit och fiskade, fick min första abborre på kastspö och tog dessutom av den själv!! Hahah

På torsdagen kände vi att vi inte ville vara i solen lika mycket som innan, så vi klädde på oss och gick i skogen lägs sjön till en fin fiskeplats och gjorde en dag av det. Vi fick gädda och såg abborrar, däremot fick vi inte upp någon sån.

På fredagen började vi dagen med en promenad till stranden i vanlig ordning, sedan fixade vi lite vid stugan. När det började närma sig lunch åkte vi till Norsjö och gick på någon slags lågprisvaruhandel och en second hand-butik innan vi åt lunch på en restaurang i byn. Efter det handlade vi mat till resten av veckan och åkte tillbaka mot stugan. Vi letade efter tjurar och ställen att plocka bär på så tog vi en tur på en myr på eftermiddagen och hittade en hel del. Vi la oss även ner en stund på myren och tog det lugnt. Den var inte så farligt blöt och vi hade ändå regnkläder. Det är så härligt att vara i naturen! Mot kvällen gick vi och fiskade igen och tänkte testa om det gick att hålla i Nero om han hade halsbandet på sig, så när jag fick napp fick vi försöka locka bort honom så att jag kunde hålla i honom en bit bort och Johan ta av fisken då jag inte vågade, hahah.. Slutade med att jag höll i ringen i halsbandet och han drog för att försöka ta sig till fisken, tillslut låg jag efter marken och höll fortfarande i honom tills det inte gick mer. Efter den kvällen har jag ingen känsel i mitt högra långfingers topp och en nerv i fingret ger "kärringstötar" vid minsta beröring. Inte gått över än så får väl se om någon kan hjälpa mig eller om det får vara såhär i framtiden. När vi kom hem skulle vi testa en metod för att få Nero att lyda bättre när jag höll i honom. Detta gjorde vi genom att jag morrade mot honom och han trodde förmodligen att jag ville leka så han puffade mitt ansikte som han gör men en tand slog i min kind precis under ögat så det blev ett litet sår och blåmärke hahaha.. Efter det bröt jag ihop för jag var så trött och hade ont i fingret men vi kollade på film och hade det mysigt ändå.

På lördagen tog vi det lugnt och gick i skogen, kollade på film och badade för att fräscha till oss lite. Det finns en kran som är dragen från en kallvattenkälla som vi dessutom tvättade håret under, det gjorde vi inte igen kan jag lova. Fy satan vad kallt det var att tvåla ur håret där! J fick göra det åt mig för mina händer domnade bort haha.. 

På söndagen gick vi ute med Nero på morgonen och sedan efter lunch kom Johans mamma och mormor på besök i stugan så vi fikade, spelade yatzy och åt middag tillsammans. Och surrade en massa! Det var supermysigt och de är verkligen så snälla och fina. Vi åt fläskytterfile med ris och limesås. Mums! 

Måndagen började med film i sängen och sedan promenad med Nero. Idag, den 2a augusti, blev vi pojkvän och flickvän, hihi. Vi var ute under dagen i solen och sedan blev det mer filmtittande och sen badade vi innan vi tog båten och rodde för att meta abborre. Det var kallt och blåsigt och jag tog för lite kläder, typiskt. Men då kunde man alltid ro en stund hehe. Vi fick 4 abborrar och var ute i några timmar, tog en kvällsprommis med Nero och kollade på film innan vi skulle sova. Vid fyra på natten började J må dåligt så vi var vaken i en timme innan vi kunde sova igen. Tanken var att åka till Lycksele djurpark och kliva upp 8 dagen efter, men vi sov till halv nio istället. 

Nero lyckades även äta ur soporna på morgonen vilket resulterade i att han åt falurkorvsöverdraget. Inte en perfekt natt med andra ord, haha. Men vi tog en prommis och sedan fick han stanna kvar i stugan medan jag och J åkte till Lycksele, köpte sallad till lunch och gick på djurparken där vi såg ett lodjur, björnar, vargar och massa andra coola djur. Vi klappade även små getter och hade burit upp en om det inte vore för alla barn som var där och tog dem från oss... Haha! 
Vi passade på att handla lite mer mat till stugan och for tillbaka till Nero. Vi gick ut i skogen och såg en regnbåge, sedan gjorde vi hamburgare. Mot kvällen blev det yatzy, som vi för övrigt blivit PROFFS på under dessa dagar hahaha. Vi mumsade på grönsaksstavar och dipp till det innan vi gick och la oss. 

Idag började vi dagen med att se film i sängen och äta frukost samtidigt, sedan gick vi ut på en långsväng med Nero. När vi kom tillbaka plockade vi iordning schampo och balsam för att tvätta oss innan jag skulle hem. Efter det åt vi lunch och spelade fia med knuff, jag förlorade båda gångerna... Sedan packade jag mina saker och vi tog en sista prommis med Nero innan vi åkte till Lycksele och gick på dollarstore. Där shoppade Johan loss vill jag lova haha, smart ändå att köpa på sig ett förråd med bra-att-ha saker. Vi åt en god middag och sedan sa vi hej då vid tåget som jag sitter på nu, på väg till Umeå igen. Kändes inte alls kul att lämna dem. Ska vara hemma nu i ca en vecka innan vi ska på nya äventyr. När jag kommer hem blir det att köpa lite frukost och färdkost inför morgondagens hemresa. Även packa om väskan så att allt är klart inför morgondagen. Då ska jag vaccinera mig innan jag åker hem. Det är även min födelsedag imorgon så vi ska fira den hos mamma. Mysigt! 

Vi hörs snart igen, ha det bra! 














Kommentera här: